Italiensk hantverksmässigt gjord gelato
En smakupplevelse
Vi älskar Österlen. Det fanns bara en sak som vi saknade från Stockholm - Nonnas Gelato. Nu är den här! Visst finns det bra glass här lokalt också att njuta av, men har man en gång smakat Nonnas Pistacchio Sale, alltså salt (yes!) pistage gelato, då är man liksom fast.
Vadå gelato?
Gelato görs på mjölk till skillnad mot vår traditionella svenska gräddglass. Det gör fetthalten lägre, samtidigt innehåller gelato mycket mindre invispad luft vilket gör gelato kompaktare men också krämigare.
Prisbelönt glass
-
SILVER: Svensk Glassmästerskapen 2016 (Citronsorbet) och 2017 (Hallonsorbet)
-
BRONS: Svenska Glassmästerskapen 2016 (Hasselnöt) och 2017 (Choklad)
Vad menas med hantverksmässigt gjord gelato?
Det är många glasstillverkare, även lite lyxigare, som i sin produktion utgår från en bas som de köper in externt och sedan smaksätter. Det blir gott, men mycket smakar same same. Vi gör vår gelato helt från grunden av de finaste av råvaror, utan konserveringsmedel eller färgämnen. Det märks en del på priset, men ännu mer på smaken!